НОВИНИ

Карпатський винахідник розробив посуд з решток кукурудзи

30.04.2019 09:42
  • Відомий карпатський винахідник Петро Бобонич розробив дієвий, екологічно-чистий спосіб виробництва одноразового посуду з органічної сировини, яка зазвичай залишається на полях після збору урожаю. Повідомляє cikave.ko.net.ua.

    «Вся сировина для виготовлення посуду — це продукти аграрного виробництва, які на сьогодні не використовуються ніде, наприклад, при вирощуванні кукурудзи ми споживаємо тільки її плоди — решта просто залишається на полях або, взагалі, спалюється. Інколи ця сировина переробляється і стає складовою кормів для тваринництва. Властивості ж рослини дозволяють після технічної переробки (подрібнення) створювати з неї сировину, яка буде достатньо пластичною і міцною та зможе без проблем змінити пластиковий посуд», — розповів винахідник.

    Він зауважив, що в Україні є потенціал і величезні запаси сировини, які лежать просто під ногами, або, взагалі, поки вважаються непотребом.

    Насправді ж, властивості рослин такі, що ми цілком можемо компенсувати пластик природними елементами, при чому, це може бути не тільки кукурудза.Серед компонентів у процесі виготовлення можуть бути і безліч інших видів рослин, які сьогодні не становлять промислового інтересу для людства.

     

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: