НОВИНИ

Кондитерські вироби стали лідером продуктових витрат українців  

20.04.2019 12:22
  • У 2018 році підприємства роздрібної торгівлі продали українцям товарів на 289,7 млрд грн. За даними Держслужби статистики, найбільше в номінальному вираженні громадяни витратили на кондитерські вироби, включаючи морозиво – 22 млрд грн, що склало 7,6% витрат, пишуть “КомментарііУА:”.

    Ще 17,6 млрд грн (6,1%) витрачено на молоко і молочні продукти, 16,5 млрд грн (5,7%) – на м’ясо і птицю свіжі і заморожені, 15,4 млрд грн (5,3%) – на м’ясо копчене і ковбасні вироби.

    На хлібобулочні вироби українці витратили 10,6 млрд грн (3,6%), на рибу і морепродукти – 8,4 млрд грн (2,9%), на яйця – 5,4 млрд грн (1,9%), на крупи – 4,7 млрд грн (1,6%), на овочі – 9,6 млрд грн (3,3%). на безалкогольні напої українці витратили 10,5 млрд грн (3,6%).

    При цьому на горілку і лікеро-горілчані вироби українці витратили 14,7 млрд грн (5,1%), на слабоалкогольні напої – 2 млрд грн (0,7%), на пиво – 15,4 млрд грн (5,3% ), а на тютюнові вироби – 19,9 млрд грн (6,9%).

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: