НОВИНИ

В Україні набирають попиту сучасні кролеферми

12.03.2019 07:39
  • В той час, як основне виробництво кролятини в Україні відбувається в господарствах населення, на Черкащині вже діють кролеферми нового типу, що працють як замкнуті комплекси. Про це повідомляється на сайті Уманської РДА.

    Прикладом створення кролеферми нового типу в промислових обсягах являється компанія «Кролікофф», яка в 2010 році викупила виробничі потужності ТОВ «Анмакс» та створила підприємство по вирощуванню кроликів для виробництва м’яса та м’ясних продуктів. На сьогодні це комплекс з замкнутим та безвідходним циклом виробництва, який включає комбікормовий завод, селекційно-племінне господарство, ферми по вирощуванню кроликів, забійну ділянку, відділи переробки та реалізації продукції.

    Також, сьогодні працює кролеферма в с. Юрківка Уманського району товариства «Агроплант». Це реалізований проект кролевиробництва, який в собі об’єднує вирощування кролів (кролеферма із власним відтворенням, вирощуванням, відгодівлею кролів), власне кормовиробництво від вирощування сировини (зернові культури, багаторічні трави), її переробки, гранулювання корму за збалансованістю раціону, забійний та переробний цехи, реалізацію готової продукції через власну торгівельну мережу під торговою маркою «Наш Кріль».

    Довідка: В Україні споживання м’яса кроля на душу населення в середньому складає 0,75 кг, тоді коли в світі цей показник складає 2 кг.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: