НОВИНИ

Виробництво свинини в Україні зросте на 6 тис. тонн

07.02.2019 07:00
  • Цього року виробництво й споживання свинини та продуктів з неї зростуть до 750 тис. тонн. Тоді як 2018-го було вироблено м’яса та м’ясопродуктів 744 тис. тонн. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».

    За даними аналітиків Економічного дискусійного клубу, цьогоріч фермери можуть сподіватися на відновлення споживання м’яса свиней та м’ясопродуктів. Така тенденція простежується в останні 3 роки. Ріст невеликий – +1%, однак стабільний.

    Водночас, збільшений попит на свинину серед споживачів може призвести до росту імпорту.

    «Закупки з-за кордону залежатимуть від внутрішніх цін на м’ясо та міжнародних котирувань. Річ у тім, що чим меншою буде різниця між європейськими цінами на свинину та цінами на живець в Україні, тим меншою буде зацікавленість в імпорті м’яса свиней», — коментують експерти асоціації.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: