НОВИНИ

Цукру цьогоріч виробили менше

06.02.2019 07:38
  • Українські цукрові заводи завершили сезон цукроваріння, який стартував 30 серпня 2018 року, і виробили за його підсумками 1,82 мільйона тонн цукру, що на 15% менше в порівнянні з торішнім показником. Про це повідомила прес-служба Асоціації цукровиробників України (НАЦУ) “Укрцукор”.

    “Загалом в сезоні працювали 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 мільйона тонн цукрових буряків, що майже на 10% менше, ніж у минулому році. Внаслідок скорочення посівних площ і кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру”, – цитує прес-служба слова заступника голови правління НАЦУ Руслани Бутило.

    При цьому вона зазначила, що цього обсягу достатньо для забезпечення внутрішньої потреби України та реалізації зовнішньо-економічних контрактів.

    За словами Бутило, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в поточному сезоні стала низька якість сировини. Так, в асоціації нагадали, що в 2018 році аграріям вдалося отримати рекордну врожайність цукрових буряків, при цьому її цукристість була низькою – всього 16,47%.

    У прес-службі додали, що найбільше цукру в цьому сезоні зробили Вінницька область – 424 тисячі тонн, Тернопільська – 227 тисячі тонн і Полтавська – 222,5 тисячі тонн цукру.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: