НОВИНИ

Дніпропетровщина стане амарантовою столицею

14.01.2019 15:50
  • Аграрії подали ініціативу перетворити Дніпропетровщину на «Амарантову столицю» України. Про це повідомив директор Асоціації виробників амаранту і амарантової продукції Олександр Дуда.

    За словами експерта для присвоєння такого статусу області є усі передумови:
    1) сприятливі умови для вирощування амаранту – родючі ґрунти, достатня кількість ефективних температур для культивації усіх районованих сортів (найкраще розвивається при температурах 30-35º С);
    2) центр очищення амаранту у м. Дніпро;
    3) виробництво екструдованого, взірваного (повітряного) амаранту, макаронних виробів, готових сніданків, у планах – шліфованої крупи, яка є ідеальною експортною позицією;
    4) виробництво комбікормів з амарантовою макухою та екструдованим амарантом для усіх видів тварин у м. Кривий Ріг;
    5) перспективи будівництва органічного елеватора у смт. Солоне, Дніпропетровської обл.;
    6) понад 350 га площ під органічним амарантом;
    7) виробництво високоякісної олії холодного віджиму та екстрагованої амарантової олії.
    8) потужна маркетингова та юридична команда..

    «Хочу, щоб наша ініціатива була стимулом для колег з інших регіонів до об’єднання зусиль. Через пару років підіб’ємо підсумки, який регіон по праву виборов честь називатися «Амарантовою столицею» України», — написав Дуда у Facebook.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: