НОВИНИ

У скільки українцям обійшлася головна страва Святвечора

07.01.2019 12:28
  • Напередодні Різдва, 6 січня, православні християни святкуватимуть Святий вечір. В цей день на столі повинно стояти 12 пісних страв, і одна з них – в обов’язковому порядку – святкова кутя, яка  є найголовнішою стравою Святого вечора та Різдва. Про це повідомляють Українські Новини . За традиційним рецептом куті для приготування цієї святкової страви потрібні пшеничні зерна, мак, волоські горіхи і мед. При цьому для більш “багатої” куті в якості альтернативи замість пшеничної крупи може бути використана рисова.

    Так, за даними сайтів великих українських гіпермаркетів, станом на 4 січня пшеничну крупу продають за середньою ціною 10-20 грн/800 г.

    При цьому є також імпортні пропозиції, ціна на які може сягати від 25 до 47 грн/400 г.

    Рисову крупу в Україні можна купити за ціною від 21,40 до 23,30 грн/кг. Більш дорогі варіанти, які позиціонують як “преміум клас”, коштують від 82 грн.

    Харчовий мак в гіпермаркетах України пропонують за ціною від 28,90 грн/150 г.

    Ціна на волоський горіх в Україні коливається на рівні від 130 грн/1 кг до 195 грн/1 кг. На сайті сервісу оголошень OLX можна знайти волоський горіх за ціною від 100 грн/1 кг

    Останній обов’язковий інгредієнт куті – мед.

    Так, ціна на мед в Україні дуже сильно залежить від міста і місця покупки. За даними Інформаційно-аналітичного центру “Шувар”, на ринку “Столичний” мед продають за ціною від 150 грн/л, а на ринку “Шувар” – від 110 грн/л. На сайті сервісу оголошень OLX можна знайти липовий мед за ціною 100 грн/л.

    Крім того, багато рецептів куті включають в себе ще й різні сухофрукти. У гіпермаркетах можна знайти готові набори з різними сухофруктами за середньою ціною від 60 грн/200 г.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: