НОВИНИ

ТОП-5 м’ясних порід свиней

01.01.2019 11:35
  • Свиней умовно ділять на три групи: сальні, м’ясо-сальні та м’ясні. Видання ЗЕРНО представило ТОП-5 м’ясних порід.

    Уельс

    Виведена в Англії. Щоб отримати породу, ландрас, кнурів схрещували з довгими капловухими свинями.

    Породу розводять на Туманному альбіоні, в РФ і в Україні. Вага свиноматки: 215-230 кг, кнура: 290-320 кг. Один приплід: 10-11 поросят. Переваги: плодючість і міцна конституція.

    Дюрок

    Виведена в північно-східній частині США. Щоб отримати цю свиню, схрещували кілька порід червоної масті.

    Вага дорослої свині: 240 кг, кнура — 320 кг. Один приплід: 8-10 поросят. Переваги: невибагливість, стресостійкість, витривалість, пристосованість до пасовищного утримання.

    В результаті, з’явилися джерсі (поширена в штаті Нью-Джерсі) і дюрок (популярна в штаті Нью-Йорк). Порода зареєстрована в 1883 році.

    Полтавська м’ясна

    Високопродуктивна м’ясна порода білої масті. Виведена шляхом схрещування різних порід української та зарубіжної селекції.

    Вага дорослої свині: 216-240 кг, кнура — 300-350 кг Продуктивність свиноматок: 10-11 поросят. Переваги: хороші м’ясні форми, невибагливість до їжі, висока плодючість, відмінний імунітет.

    Ландрас

    Виведена в Данії на початку ХХ століття. Отримана в результаті гібридизації данської свині з англійською великою білою.

    Вага дорослої свині: 250 кг, кнура — близько 300 кг.

    Продуктивність свиноматок: 10 поросят. Переваги: прискорений синтез білка.

    П’єтрен

    Виведена бельгійськими селекціонерами в першій половині минулого століття. Отримана шляхом схрещування високопродуктивних свиней м’ясних порід. П’єтрен популярна в Західній Європі та Росії.

    Вага дорослої свині: 150-220 кг, кнура — 240-260 кг Один приплід: 8-10 поросят. Переваги: стійкість до вірусних захворювань та ожиріння, хороший приріст ваги.

     

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: