НОВИНИ

Українські цукровари продовжать переробний сезон до семи місяців

31.12.2018 17:20
  • «Радехівський цукор» розпочала проект по довготривалому зберіганню цукрового буряка, повідомила прес-служба компанії.

    Експеримент із середньострокового зберігання сировини цьогоріч проводить Чортківський підрозділ підприємства.

    Для порівняння буряк було закладено в два кагати. Один — із активним вентилюванням, другий — без нього. Кагат без вентилювання після 8 днів почав самозігріватися та  втрачати кондицію. Натомість сировина в кагаті з вентиляцією зберігається впродовж півтора місяця без ознак самозігрівання та руйнування.

    «На даному етапі експеримент проходить вдало. Підприємство буде й надалі продовжувати роботу над проектом. За декілька років планується продовжити сезон переробки цукрових буряків із чотирьох до семи місяців», — ідеться в повідомленні.

    Досвід перейняли в американських цукроварів, які впродовж тривалого часу виводили технологію такого зберігання сировини. На сьогодні їм вдалося продовжити сезон переробки цукрових буряків до 10 місяців. Для порівняння, в Україні середня тривалість сезону — 4 місяці.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: