НОВИНИ

В Україні вирощування мікрогріну –  справа прибуткова

31.12.2018 08:10
  • Популярність мікрогріну зростає з кожним роком. Обумовлено це, зокрема, поєднанням багатої кількості вітамінів у малих об’ємах. Разом з цим, культивувати мікрогрін не складно, головне — дотримуватись необхідних умов вирощування, пише aggeek.net.

    «Грубо кажучи, його можна виростити в себе на вікні. Після кількох днів у темряві йому потрібно багато світла, середня температура і дуже хороша циркуляція повітря. Вирощувати мікрогрін можна використовуючи геотекстиль і перліт. Останній служить як субстрат, він відмінно зберігає вологу. Зверху кладеться геотекстиль, куди безпосередньо сіється насіння», — поділився досвідом вирощування мікрогріну Максим Кірічко, директор київської вертикальної гідропонної ферми «Щастя Здоров’я».

    Тривалість виробничого циклу мікрогріну значно коротша (1-2 тижні), ніж у дорослих аналогів (4-6 тижнів). Отже, поки дозріє салат, можна зробити від 3 до 4 виходів мікрогріну. Крім того, він не вимагає великої площі. Все, що потрібно, — світло та своєчасне зрошення.

    «Мікрогрін вирощуємо під замовлення клієнта. Кількість може бути різна. 30 кг на тиждень вважаємо непоганим замовленням. Кілограм коштує від 400-700 грн, в залежності від виду», — розповідає директор.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: