НОВИНИ

У світі сформувався дефіцит вівсяного молока

27.12.2018 17:15
  • Швидке зростання попиту на рослинні замінники коров’ячого молока, особливо в розвинених країнах, привів до дефіциту вівсяного молока по всьому світу і змусив великі компанії задуматися про запуск такого виду продукції. Про це пише Financial Times, передає «Інтерфакс».

    Але трапляються й інші ситуації. Шведська Oatley, один зі світових лідерів за обсягами виробництва вівсяного молока, була змушена відкласти вихід на нові ринки, щоб задовольнити попит в країнах, де вона вже працює, включаючи США і Великобританію.

    За оцінками компанії, оборот в 2018 році підскочив майже на 60%, до 84 млн фунтів стерлінгів.

    У США роздрібні продажі вівсяного молока за 52 тижні, що завершилися на початку серпня, збільшилися майже на 50%, свідчать дані Nielsen. При цьому попит на рослинну молоко в цілому виріс на 9%, а на мигдальне – на 11%.

    За словами старшого аналітика молочної галузі в Rabobank Тома Бейлі, популярності Oatley в США сприяла версія вівсяного молока «бариста», яку можна спінити, як коров’яче молоко.

    На цьому тлі PepsiCo з січня 2019 року запропонує американським споживачам кілька варіантів вівсяного молока в рамках належного їй бренду Quaker Oats.

    Мигдальне молоко як і раніше займає найбільшу частку ринку рослинних замінників коров’ячого молока в розвинених країнах, в тому числі в США – 64%. На другому місці у американців соєве молоко (13%), на третьому – кокосове (12%), підрахувала аналітична компанія Mintel.

    Разом з тим світові роздрібні продажі коров’ячого молока (без урахування сухого молока) знижуються останні 6 років.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: