НОВИНИ

Радехівський цукор впроваджує американську технологію зберігання цукрових буряків

24.12.2018 15:22
  • Компанія «Радехівський цукор» розпочала проект по впровадженню технологій довготривалого зберігання цукрових буряків. Про це повідомляє прес-служба компанії.

    Досвід перейняли в американських колег, які впродовж тривалого часу виводили технологію такого зберігання сировини. На сьогоднішній день їм вдалося продовжити сезон переробки буряка до 10 місяців. Для порівняння, в Україні середня тривалість сезону — 4 місяці.

    Чортківський підрозділ підприємства цьогоріч проводить експеримент із середньострокового зберігання сировини. Для порівняння буряк було закладено в два кагати. Один — із активним вентилюванням, другий — без нього. Кагат без вентилювання після 8 днів почав самозігріватися та втрачати кондицію. Натомість сировина в кагаті з вентиляцією зберігається впродовж півтора місяця без ознак самозігрівання та руйнування.

    «На даному етапі експеримент проходить вдало. Підприємство буде й надалі продовжувати роботу над проектом. За декілька років планується продовжити сезон переробки цукрових буряків з чотирьох до семи місяців», — йдеться в повідомленні.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: