НОВИНИ

Вінничанка створює дієтичні солодощі та шоколад за рецептами племені Майя

16.12.2018 13:37
  • Оксана Яблонська з Вінниці створює дієтичні солодощі. Цукерки, фріпси і пастилу готує без додавання цукру. Фрукти і ягоди сушить при дуже низькій температурі, – щоб зберегти всі користі властивості та вітаміни, пише Вінниця.info.

    «Я маю трьох діток і хотілося давати їм корисні солодощі, а не куповані в магазині, в яких багато цукру. Тому почала робити такі смаколики для своєї сім’ї. Брала фрукти, які ростуть у нашому саду і збивала їх в блендері. Далі – сушила у дегідраторі при температурі нижче 40 градусів, щоб зберегти всі корисні властивості фруктів та ягід», – розповіла майстриня.

    В асортименті – фріпси і пастила з ананасів, хурми, яблук, груш, дині та горіхів. А також – шоколад «ручної роботи», технологію створення якого пані Оксана вивчала у племені Майя.

    «Мені випала нагода побувати у Мексиці, де я вивчала технологію створення шоколаду за старовинними рецептами – традиційними для племені Майя. Відвідала кілька маленьких фабрик, які мають по 15 різновидів таких солодощів. Там показували процес створення, древні методи, які була багато років тому.

    Повернулася додому і вирішила створювати шоколад сама. Він дуже капризний, тому ще вчуся», – говорить вінничанка.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: