НОВИНИ

В Україні сотні ферм займаються вирощуванням печериць

12.12.2018 07:41
  • Один українець споживає 1,4 кг грибів на рік. Про це розповів регіональний менеджер по Східній Європі компанії Amycel Максим Єнченко, пише Аgrotimes.

    За його словами, це доволі непоганий показник. У деяких країнах ЄС грибів споживають значно менше, додав він.

    «Цей показник в Україні значно б зріс, якщо б у більшості населення була фінансова можливість купувати більше грибів», – зауважив Максим Єнченко.

    Україна не імпортує печериць, всі потреби ринку забезпечуються власним виробництвом.

    За інформацією Максима Єнченка, в Україні нині працює 310 ферм з вирощування печериць. «Значна частина з них – досить дрібні, навіть не ферми, а теплиці біля будинків. Тих, що схожі на ферми, – десь 50», – уточнив він.

    Ще близько 100 ферм вирощує гливи й екзотичні гриби. Переважно вони спеціалізуються на гливі, близько п’яти – на «екзотиці» (шиїтаке, ерінги, еноки).

    «Обсяг виробництва печериць в Україні – близько 50 тис. тонн на рік, що практично дорівнює внутрішньому ринку, – зазначив Максим Єнченко. – Обсяг виробництва гливи й екзотичних грибів – близько 5 тис. тонн на рік – тобто 10% від обсягу печериць. Така ж пропорція є і в споживанні».

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: