НОВИНИ

Українці стали активніше їсти м’ясо та рибу

08.12.2018 15:07
  • Державна служба статистики України проаналізувала структуру харчування українців. Дані за перше півріччя 2018 року опубліковані на сайті відомства.

    Виявилося, що в середньому на одного українця в місяць припадає майже п’ять кілограмів м’яса і м’ясних продуктів. Це на 2% більше, ніж було в першому півріччі 2017 року.

    Також українці стали активніше їсти рибу – її споживання збільшилося одразу на 8%. Раніше повідомлялося, що найпопулярнішою в Україні рибою залишається оселедець.

    Незважаючи на зростання споживання риби і морепродуктів, в цілому українці їдять все ще недостатня кількість дарів моря – близько 12-14 кг на людину в рік. Однак рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я мінімальна норма споживання риби і морепродуктів становить 20 кг на людину в рік.

    За перші півроку 2018 року українці також стали активніше харчуватися фруктами, горіхами і ягодами – споживання цих продуктів збільшилося на 3%.

    Водночас скоротилося споживання картоплі – на 3%, хліба і хлібних продуктів і молока і молочних продуктів – по 1%. Втім, хліба в країні все одно їдять багато – більше восьми кілограмів на людину в місяць.

    На рівні першого півріччя 2017 року залишилося споживання яєць, соняшникової олії, цукру, овочів і баштанних.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: