НОВИНИ

Фермер з Тернопільщини виготовляє еко-брикети з соломи, котрі можуть замінити паливо

06.12.2018 17:53
  • Володимир Коваль — відомий на Тернопільщині фермер. Він активно займається вирощування насіннєвої і товарної картоплі та виготовленням паливних брикетів з соломи та ріпаку, пише «Агро-Центр».

    Сьогодні у господарстві фермера 4,8 тисячі землі, у семи областях Тернопільської області. Займатися паливними екобрикетами почав на початку 90-х. Тоді був одним з перших хто почав займатися виробництва дизельного пального з ріпаку.

    Наступним кроком стало відкриття новітнього цеху з переробки соломи на паливні брикети. Новий цех оснащений сучасним обладнанням, вартість якого склала близько 2 млн грн. Процес переробки соломи включає в себе: розривання тюків соломи, її подрібнення, сушку, брикетування та зберігання вже готових брекетів. Подібний цех може виготовляти до 20 тонн брикетів на добу, та 6 тисяч тонн на рік.

    Подібні паливні брекети користуються попитом не лише серед великих підприємств, а й навітьсеред звичайних жителів.

    «Теплотворна властивість соломи, особливо олійних культур при спалюванні становить 4000-5000 ккал /кг. Отже, відходи можуть бути чудовою альтернативою дровам, вугіллю і дорогому природному газу», — розповів Володимир Михайлович.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: