НОВИНИ

Під Вінницею фермер вирощує дивовижні гарбузи італійських та французьких сортів

03.12.2018 07:36
  •  Колишній військовий офіцер Михайло Гвяздовський в Мурованокуриловецькому районі Вінницької області вирощує дивовижні мускатні гарбузи, запашніші від груші і смачніші за солодкі дині, пише «Голос України».

    Гарбузами Михайло раніше не займався. Вирішив почати з елітних столових сортів італійської та французької селекції. Кілограм гарбуза від Михайла Гвяздовського вартує 5 грн/кг. Він каже, що купують поганенько. Оптовики пропонують скупити по гривні за кіло, але це абсолютно невигідно.

    «Тільки на закупівлю насіння пішло майже 500 доларів. А скільки коштує паливо, щоб вивезти з поля, доставити на ринок? Про прикладені зусиллях я взагалі мовчу. Все робимо удвох з дружиною. Мої гарбузи екологічно чисті на 100%. Нічим не підгодовували, нічим не обробляли. Високий урожай можу пояснити хіба що цілинною землею. На цій ділянці нічого не сіяли і не садили років 10», – розповідає фермер.

    Найважчий гарбуз затяг на 28 кіло – це італійський сорт Лунга Піена ді Наполі. Зовні – довгий, зелений, всередині – помаранчевий, ароматний, смачний. Ріжеться як диня.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: