НОВИНИ

На Житомирщині фермер добуває енергію з пташиного посліду

27.11.2018 17:53
  • Фермер Микола Кузьменко з Житомирщини вже 20 років займається вирощуванням перепелів на ФГ “Микола”. За цей час йому вдалося не тільки налагодити успішне сільгоспвиробництво, але і створювати щось своє, передає uatv.ua.

    В Україні існує близько 500 підприємств, які спеціалізуються на вирощуванні перепелів. З них – всього 10 великих, які вирощують в рік по 100-150 тисяч птахів.
    На сьогоднішній день м’ясо перепілки вважається найлегшим і найкориснішим для дітей, адже містить в 5 разів більше мікроелементів і вітамінів, ніж куряче яйце.
    Перепели Миколи Кузьменка харчуються чистим органічним просом, яке фермер сам вирощує. Його мрія – перейти на 100% -е вирощування зернових на своїх полях і отримувати урожай не за рахунок мінеральних добрив, а за рахунок органіки, яку дають перепела.
    Уже чотири роки фермерське господарство «Микола» працює на біогазі та добриві, отриманих з розробленою Кузьменко біогазової установки. З тих пір до нього приїжджають вчені з Америки і Європи, щоб своїми очима побачити, як переробляється пташиний послід на енергію.
    Таким чином, фермеру вдалося створити замкнений цикл виробництва: поле – птах – переробка відходів – добриво.
    – У мене є мрія – створити дитяче харчування на основі перепелиного м’яса, – ділиться планами на майбутнє Микола.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: