НОВИНИ

Рибопереробні заводи поблизу Азовського моря переживають кризу

22.11.2018 12:29
  • Азовське море залишилося практично без риби і ситуація тільки погіршується. Про це розповіла директор НДІ «Держводекологія», професор Київського національного торговельно-економічного університету Олена Сидоренко, передає Аgro-yug.

    «Із дикої морської риби Україна має в основному свій бичок. Але і з ним катастрофа. Як і з Азовським морем. Під контролем Держрибагентства там проводяться псевдонаукові лови. Виловлюється навіть малорозмірний бичок», — говорить вона.

    Хоча вилов малорозмірної риби заборонений на законодавчому рівні.

    «Якщо ви зловили такий бичок, то маєте зміститися на милю для подальшого лову. На практиці трюми забиваються малорозмірним, і лише потім судно переїжджає на нове місце», — розповідає Сидоренко.

    Вона згадує, що раніше Азовське море мало потужну кормову базу, там були величезні запаси риби, в тому числі, осетрових. Але осетрових давно знищили. І з огляду на те, що квоти на вилов  продовжують роздавати, на черзі — бичок.

    Рибопереробні заводи, які знаходяться поруч, відчувають гострий брак сировини. Аби завантажити свої потужності, вони починають розводити для себе кларієвого сома в бочках або іншу рибу.

     

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: