НОВИНИ

Українська компанія вперше відтворила рецепт пивної медовухи київських князів

21.11.2018 17:12
  • Пивна компанія «Уманьпиво» першою в Україні відтворила класичний рецепт медовухи в пивному напої «Медовар». Про це повідомив директор з виробництва на підприємстві Станіслав Омельчук.

    «Хотілося зробити медовуху, в її першопочатковому вигляді. Як відомо з історії медовуха при князях Київської Русі – це був заброджений напій на основі меду, куди додавався хміль. Зараз же у нас в країні медовуха асоціюється з напоєм з високим вмістом спирту. Здебільшого – це горілка, в яку добавляють мед. Наш же напій виробляється з меду, який ми збираємо на своїх пасіках, шляхом виготовлення медового сусла, тобто мед розводиться з водою, куди добавляються хміль та самкоароматичні добавки», – розповів Омельчук журналістам у середу.

    За словами директора «Уманьпиво» Ігоря Кисіля, пивоварня встигла виготовити лише першу пробну партію продукту об’ємом 10 тисяч пляшок, які дуже швидко були розкуплені. Компанія не очікувала такого ажіотажу, і не встигла виготовити чергову партію продукції, адже виробництво такої медовухи є більш тривалим процесом ніж виробництво традиційного пива – медове сусло зброджується довше ніж сусло із ячмінного солоду.

    В компанії запевнили, що наступна партія продукції буде готова вже на початку грудня.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: