АГРОВІДЕО

Як за допомогою води збирають журавлину?

15.11.2018 14:03
Featured Video Play Icon
  • Журавлина (англ. Cranberry) – рослина болотна, але в сільському господарстві вирощується на сухому грунті в низинах, зрошуваних каналами. Є два способи, як можна зібрати ягоди, коли ті виростають: сухий – пройти й обскубати всі кущі, а також і розумний – затопити рослини .

    Справа в тому, що ягоди журавлини мають одну важливу особливість: всередині у них є повітряна порожнина, тому це одна з небагатьох ягід, що плаває на поверхні води.

    У середині жовтня журавлинні поля  затоплюють на глибину близько півметра – трохи вище рівня кущів.

    Далі загони найманої сили проходять по пояс у воді з молотарками. Вони оббивають кущі, щоб збити з них ягоди. Зверніть увагу, що працівники одягнені в рятувальні жилети – як відомо, потонути можна і в склянці води.

     

    Збиті з кущів ягоди лежать суцільним шаром на поверхні води. Залишилося тільки їх зібрати. Ті ж самі робітники за допомогою бонів – загороджень – відсікають частину ягід і буксирують їх до найзручнішого для підйому берега.

    Щоб ягоди, які зігнали до берега, не розпливалися, їх теж загороджують боном. Звідси конвеєр перенесе урожай на вантажівки.

    Одна зі специфічних властивостей журавлини – здатність підсилювати дію антибіотиків у кілька разів. Вона також має бактерицидні й антибактеріальними властивостями.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: