НОВИНИ

США може втратити врожай кукурудзи

08.11.2018 12:57
  • Фермери Північної Америки стурбовані наявністю підвищеного рівня токсину, відомого як вомітоксін, в урожаї кукурудзи в поточному році, передає reuters.com.

    Вомітоксін викликає отруєння у худоби, може викликати захворювання у людей і тварин. Покупці зерна відмовляються від закупівель в разі утримання токсину в продукції. Вомітоксін (дезоксиніваленол, ДОН) утворюється на зернових культурах в процесі їх вегетації грибом Fusarium graminea. Найчастіше грибом уражається пшениця, кукурудза і ячмінь.

    Підвищена концентрація вомітоксіна в посівах кукурудзи викликана вологими погодними умовами восени, в результаті чого розвинувся грибок », – зазначив експерт з якості зерна штату Айова Чарльз Херберг.

    Близько трьох чвертей кукурудзи в США використовується всередині країни як корм для худоби і отримання етанолу. Змішування кукурудзи, що містить вомітоксін і звичайного маїсу ні до чого доброго не приводить. Оскільки корм стає непридатним для вживання через високого рівня вмісту вомітоксіна.

    «Свині на дух не переносять ні запаху, ні смаку кукурудзи, що містить вомітоксін. Вони віддадуть перевагу голодувати, ніж є подібний корм », – заявив інспектор зерна Titus Grain Inspection в Індіані Даг Тайтус.

    За останні 5 років дохід фермерських господарств США знизився в результаті погіршення якості зерна.

    Найбільший виробник свинини в світі WH Group Ltd Smithfield Foods Inc, виявив вомітоксін в кукурудзі в Айові і Небрасці, де зазвичай з такою проблемою не стикалися.

    Допустимий рівень вомітоксіна згідно з установленими нормами Адміністрації США з контролю за продуктами і ліками, становить до однієї частини на мільйон (ppm) в харчових продуктах для людей і тварин, рекомендований рівень вмісту в зерні для свиней – до 5 ppm, для курчат і молочної худоби – до 10 ppm, для ВРХ – до 30 ppm.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: