НОВИНИ

Авторські сири створює фермер на Київщині

05.11.2018 07:32
  • Ігор Сафронов – господар приватної сироварні в Київській області. На території ферми Ігор сьогодні живе з сім’єю, худобою і невеликою сироварнею на 200 кг сиру в місяць, пише “Сегодня”.

    За три роки ферма виробила 5 тонн сиру, було створено 12 швейцарських авторських сирів, рецептуру яких тестували самі, 4 кисломолочних сирів і сири з особливою витримкою від 1-2 років.

    “До нас на літо приїжджають друзі з дітьми та волонтери, вони вчаться доглядати за худобою і сирами. Ми з партнерами залучили невеликий кредит і купили спочатку дві корови і п’ять кіз.

    Зараз у нас чотири корови та 40 кіз, а в наступному році плануємо завести 300 кіз і вісім корів і спробувати вирощувати коней і ослів – ослине молоко прекрасно підходить для делікатесних сирів”, – ділиться планами Сафронов.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: