НОВИНИ

Стало відомо, яке м’ясо серед українців найпопулярніше

03.11.2018 12:15
  • Курятина і свинина займають найбільш вагому частку в структурі споживання м’яса українцями. Про це повідомили в Асоціації птахівників.

    За їхніми даними, частка м’яса птиці (здебільшого курятина) становить — 49%, свинина — 40%, на інші види м’яса припадає лише 11%.

    З попитом зростає і виробництво м’яса птиці. За перші 9 місяців поточного року воно збільшилося на 4,3%. Усього ж за цей період в Україні вироблено 1 млн 600 тис. тонн різного м’яса, що на 5 тис. тонн більше, ніж у минулому році.

    Крім виробництва, зріс і експорт м’ясних продуктів — на 26 тис. тонн до 294 тис. тонн в цілому. “Ключовою позицією вітчизняного експорту є м’ясо птиці, частка якого становить 83% або 244 тис. тонн”, — повідомили в Асоціації.

    Порівняно з минулим роком експорт м’яса птиці збільшився на 15,1%. Найбільшим попитом українське м’ясо користується сьогодні в Нідерландах, Іраку, Словаччині та Азербайджані.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: