НОВИНИ

Зволоження ґрунту було критично низьким, у багатьох областях посіви в пригніченому стані, – Лапа

07.05.2020 11:32
https://agronews.ua/

Зволоження ґрунту було критично низьким, у багатьох областях посіви в пригніченому стані. Про це заявив радник асоціації Ukrainian Agribusiness Club з питань стратегічного розвитку Володимир Лапа. Про це повідомляє пресслужба  Ukrainian Agribusiness Club, пише agronews.ua

“Відсутність дощів дуже вплинула на українську землю. Причина не тільки в зневодненні водойм, а й у тому, що до середини квітня вологість ґрунту була вкрай низькою. Можливо, що дощі все-таки прийдуть і виправлять становище”,- зазначив Володимир Лапа.

Також він додав, ті дощі, які пройшли, на жаль, не факт що вони охопили всю територію України, вони дуже важливі для озимих і ярих культур, і ситуація в цьому плані дещо покращилася.

“Низький рівень води може вплинути на тих аграріїв, які використовують класичні зрошувальні системи зрошення, але на підвищення цін це вплинути не повинно“,- прокоментував фахівець.

Володимир Лапа вважає, що при гіршому сценарії це може спровокувати тільки певні фізичні обмеження з господарського водокористування.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: