ІНТЕРВ'Ю

Зрошення: врожайність мінімум в 2 рази більше, окупність 2 – 4 роки

13.06.2020 10:02
DSC04118

Зрошування забезпечує стабільний і більший урожай, незалежно від погодних умов. За рахунок зрошувальних систем аграрій в першу чергу отримує стабільність і своєчасні сходи, підвищується якість продукції, а врожайність підвищується на 30-50% в залежності від культури, незалежно від погодних умов. Таку думку висловив керівник департаменту зрошувальних систем компанії «АМАКО Україна» Олександр Морозов.

«Із зрошуванням фермер отримує більше валового врожаю, вищу якість і, як наслідок, дорожчу ціну. А окупність зрошувальної системи в залежності від умов роботи складає від 2 до 4 років. А якщо вирощувати два врожаї на рік на одному полі, то окупність може настати за перший рік експлуатації», – говорить Олександр Морозов.

 «Звичайно, потрібно щоб був налагоджений процес і розуміння технологічних циклів самим агровиробником. Зокрема, ми самі надаємо кваліфіковану підтримку для наших клієнтів. Ми не продаємо продукт, ми продаємо рішення для отримання максимальної ефективності роботи сільгоспвиробнику. Готові супроводжувати клієнта як з агрономічного боку, так і сервісного обслуговування стільки часу скільки це буде йому потрібно. Завжди на зв’язку», – говорить Олександр Морозов.

Також він додав, що вартість заміни старої зрошувальної системи на нову становить $ 1 тис / га.

 

«На півдні України зараз працює близько 4,5 тис. зрошувальних машин, 3 тис. з яких потрібно змінювати, оскільки працюють вже не ефективно», – додав керівник департаменту зрошувальних систем компанії «АМАКО Україна».

Урожайність кукурудзи на півдні України без поливу становить 40-60 ц/га, тоді як з поливом 130-160 ц/га.  Соняшнику – 15-20 ц/га, з поливом 45-50 ц/га. За сою з поливом можна отримати 35-45 ц/га,  а без поливу -10-15 ц/га, які немає сенсу прибирати.

  «Вартість води і амортизація зрошувальної системи за рік становить з 120 ц/га кукурудзи, 40-50 ц/га – витрати на зрошення. Фактично вихід 70-80 ц/га, але гарантованого врожаю. Без зрошування вирощувати дуже ризиковано. На Півдні без поливу максимум, що можна виростити це кукурудзу на силос »- говорить Олександр Морозов.

 «У цьому році були вже запити на машини з Прикарпаття, Західної України, але у них поки немає сильної потреби. Зараз Черкаська, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, а більше всіх Херсонська і Одеська області мають потребу у зрошувальних систем. Клімат зміщується і вже змушує задуматися центральні і північні  регіони про зрошування», – розповідає фахівець.

Він додає, що на території Одеської області зараз знаходиться до 500 зрошувальних машин, покриваючи все до до 25 тис. га.

Зрошувальною системою Western зручно управляти за допомогою віддаленого доступу з телефону або комп’ютера, де відображається карта з усіма машинами і станом їх роботи.

Додатковою опцією є комплектація машини системою внесення добрив з поливною водою, таким чином добрива змішуються з поливною водою проходячи через зрошувальну машину, потрапляють в кореневий слой грунт і миттєво стають доступними для рослини. Таким чином можна підвищити ефективність роботи і знизити витрати по внесенню РДК (рідких комплексних добрив).

Нагадаємо, в Україні стартує перший онлайн демо-полігон аграрних інновацій.

«Таким чином можна підвищити ефективність роботи і знизити витрати по внесенню РДК. Близько 25 машин WESTERN вже працюють на території України з опцією ефективного внесення добрива. Вартість такої комплектації 3-5% від загальної вартості машини», – розповів керівник департаменту зрошувальних систем компанії« АМАКО Україна» Олександр Морозов.

 «Середній термін служби зрошувальної системи 25-30 років. Одна машина може покривати від 30 до 250 га, в залежності від умов і параметрів поля. Ми можемо розробити систему фінансування під проект зрошування з будь-яким зручним для клієнта банком, щоб створити максимально зручні умови», – сказав Олександр Морозов.

 

Ми готові поставити машину клієнта протягом 2 тижнів від підписання контракту до запуску. Однозначно в компанії АМАКО ви зможете знайти краще технічне рішення за прийнятну ціну обладнання, оскільки «АМАКО Україна» є представником заводу в Україні, що дає можливість бути більш оперативними і гнучкими як в наданні сервісу, так і фінансових умов.

Для довідки: компанія «АМАКО Україна» пропонує придбання зрошувальних систем WESTERN в лізинг або кредит з 0% ставки фінансування на термін до 3 років як у гривні, так і у валюті, або з 0% авансу з мінімальними ставками.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: