ВАЖЛИВО

Система зрошення та дренажу в Україні працюватиме без змін

23.03.2020 16:02
630_360_1338457260

Водогосподарники не можуть залишатися на карантині разом із своїми сім’ями та допустити зриву роботи гідротехнічної інфраструктури країни, яка не лише подає воду на зрошення, а і захищає території від затоплення та підтоплення. Повідомляє пресслужба Держагентства водних ресурсів України. Пише Agronews.

“Разом з тим, насосні станції водогосподарських організацій розташовуються, як правило, за межами населених пунктів і вже є певним чином ізольованими від суспільства. Їхня робота дуже важлива і її неможна недооцінювати”, – зазначають у відомстві.

Захисні та дренажні насосні станції України щорічно перекачують понад 1 млрд. куб.м води, а у роки з високою водністю і до 3 млрд.куб.м. Таким чином, ці насосні станції захищають території від затоплення та підтоплення.

“Сьогодні, в умовах карантину, виконуючи свої функції постійно працюють 125 захисних, польдерних та дренажних насосних станцій і свердловин”, – йдеться у повідомленні.

З них:

30 – захисних та польдерних насосних станцій;

46 – дренажних свердловин;

49 – дренажних насосних станцій.

З початку року ними вже перекачано 273,8 млн.куб.м води, у тому числі на каскаді дніпровських водосховищ перекачано 222,4 млн куб. метрів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: