НОВИНИ

Українські аграрії запропонували засіб подолати ембарго ЄС

14.02.2020 17:28
3ea35f148cba3ff2fb0925f4bdf3d836

В Україні необхідно запровадити систему зонування при спалахах пташиного грипу. Про це під час комітетських слухань «Розвиток зовнішньої торгівлі агропродовольчою продукцією в рамках угоди з ЄС» повідомив директор Асоціації «Союз птахівників» Сергій Карпенко, передає AgroPolit.com.

«Ще один важливий момент — це впровадження еквівалентної системи зонування при спалахах небезпечних хвороб птиці, зокрема, грипу птиці. Ми бачимо сьогодні при спалаху в Вінницькій області Європейський союз закриває повністю нашу країну для поставок в Європу. Хоча Україна при спалаху в Польщі, в Угорщині, чи Словаччині закривала лише певну зону. Я б хотів, щоб це питання було вирішено один раз і назавжди — запровадженням офіційної практики зонування», — сказав Сергій Карпенко.

«Представники Єврокомісії нам багато чого обіцяли раніше, говорили, що ніяких проблем немає взагалі в таких випадках, мовляв, давайте тільки ваші документи і ми будемо вводити обмеження на певну зону, але бачимо, що це не працює. Тому потрібно чітко задокументувати ці домовленості на двосторонньому рівні і закрити це питання один раз і назавжди. Ми готові надавати допомогу і Держспоживслужбі, і Міністерству економіки, як конституційну, так і фінансову, для того щоб це питання було повністю вирішено найближчим часом», — додав Сергій Карпенко.

Таку ж думку раніше висловлював і заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: