НОВИНИ

Зміна клімату ставить нові виклики для фермерів Великобританії

21.05.2021 18:34
wheat_aap-11675

Згідно з новим дослідженням Університету Ексетера, екстремальна погода шкодить сільському господарству Великобританії, багато фермерів ще не визначили пріоритетом пристосування до наслідків, які тягнуть за собою кліматичні зміни. Про це повідомляє futurefarming, пише agronews.ua.

Усі фермери, які брали участь у дослідженні Університету Ексетера, заявили, що протягом останніх років стикалися з проблемами, спричиненими екстремальними погодними явищами, такими як сильний дощ або тривалі посухи, і очікували, що вони будуть посилюватися далі.

Вплив тепла та посухи на ріст сільськогосподарських культур та трав був колосальним.

Багато хто був стурбований впливом тепла та посухи на ріст сільськогосподарських культур та трав, що суттєво впливає на врожайність та зимовий корм тваринам, а також наслідки сильних опадів / затоплень, що сприяють ерозії ґрунту.

Короткострокова прибутковість та виживання бізнесу

Дослідження показує, що багато фермерів зосереджені на короткостроковій прибутковості та виживанні бізнесу в складних економічних умовах, а також стурбовані іншими політичними та громадськими тисками. Незважаючи на те, що клімат змінюється і що користь від дії є певна, невизначеність щодо точних масштабів, швидкості та характеру змін на місцевому рівні ускладнює фермерам планування наперед.

Спроможність до інновацій та пристосованості

Дослідження також підкреслило здатність інновацій та адаптивність у сільському господарстві. Багато фермерів формують стійкість у своєму бізнесі за допомогою заходів щодо поліпшення стану ґрунту, підвищення продуктивності та накопичення вуглецю, також збільшує здатність трави та сільськогосподарських культур справлятися з екстремальними погодними умовами.

Також є причини і для оптимізму. Зміни клімату, такі як теплі температури, що дозволяють вирощувати нові культури, а в деяких випадках  підвищення температури збільшується врожайність. Тому вони у всьому шукають плюси.

Поліпшення здоров’я грунту

Окрім поліпшення стану ґрунту, позитивні дії, вжиті фермерами в ході дослідження для забезпечення майбутнього свого бізнесу, включали постійну оцінку сортів врожаю / трави та технологій вирощування, встановлення додаткових приміщень для худоби з хорошою вентиляцією, збільшення потужності дощової води та розподіл ризиків через розширення різноманітності їх сільськогосподарських культур та підприємств.

Нагадаємо, що на Черкащині бельгійський фермер бореться з рейдерами.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: