НОВИНИ

Зібрано перший у світі врожай пшениці вирощеної на добривах із батарейок

08.03.2021 16:15
vykorystani-batareyky-mozhut-staty-organichnym-dobryvom-dlya-silgospkultur

В Австралії зібрали перший урожай пшениці, під час вирощування якої використовувалися мікрочастинки перероблених лужних батарейок. Результати дослідження виявилися позитивними, і робота в цьому напрямку буде продовжена. Про це повідомляє Lithium Australia NL, пише agronews.ua.

Компанія Lithium Australia NL спільно з дочірньою структурою Envirostream Australia Pty опублікували результати польових випробувань особливих мінеральних добрив. Вони містять мікрочастинки марганцю, які були отримані з відпрацьованих лужних батарейок, спрямованих на утилізацію.

У червні 2020 р. компанія внесла добрива з батарейок в ґрунт на випробувальному полігоні, а збирання врожаю завершилося в грудні. Дослідження показали гарне поглинання марганцю зерном.

Вчені зробили висновок: такі добрива, що містять марганець з відпрацьованих лужних батарейок, створюють сприятливі умови для вирощування пшениці.

Особливістю добрив, отриманих шляхом змішування моноамонійфосфату з металевим пилом, що містить марганець і цинк, є повільне вивільнення поживних речовин для рослин.

Тепер Lithium Australia має намір надати результати польових випробувань виробникам добрив, а також продовжити роботу по використанню перероблених акумуляторних матеріалів в якості сировини для комплексних добрив.


Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: