НОВИНИ

Перевірка виявила масові зловживання у лісгоспах Житомирщини

26.02.2020 17:02
____30510_650x410

Держлісагентство провело перевірку низки лісгоспів Житомирщини за 2019 рік. Виявлені факти порушень говорять самі за себе. Про це голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький повідомив у своєму Фейсбук, пише Agronews.

“Найбільші збитки, нанесені державі, за невиконання сортиментного плану заготівлі деревини. Простими словами – цінну деревину переводили у дрова. Через це в Олевському лісгоспі збитки на суму 17,3 млн грн, в Попільнянському – 16,7 млн грн”, – написав він.

Збитки за незаконні рубки в Олевському лісгоспі склали більше 623 тис. грн, в Попільнянському – більше 237 тис. гривень. У Попільнянському та Олевському лісгоспах виявлено незаконно списаних паливно-мастильних матеріалів на суму більше 250 тис. грн.

Також виявлено факти приховування лісових пожеж минулих років. В Олевському лісгоспі – близько 60 га. У Попільнянському лісгоспі був прихований факт загибелі лісових культур на площі більше 20 га.

“Окрім того, витрачено більше 1 млн гривень на оренду автомобіля, який не використовувався, та за навантажувач (відсутні первинні документи з обліку роботи). Під сумнівом і витрати на суму більше 2 млн грн на послуги з переробки деревини, які надавалися приватними структурами”, – підсумував Андрій Заблоцький.

За результатами перевірки директорів Олевського та Попільнянського лісгоспів звільнено. Матеріали перевірок передані до правоохоронних органів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: