НОВИНИ

Жителі Миколаєва виступили проти будівництва терміналу «Нібулон»

12.12.2019 14:52
20513

Мешканці Миколаєва виступили проти планів СП «Нібулон» по будівництву нового перевалочного терміналу для зернових в мікрорайоні Матвіївка. Про це повідомляє «Свідок.Info».

«Я хочу не просто побудувати термінал, а й допомогти місту розвиватися. Наша компанія могла б облаштувати в Матвіївці зелену зону, прибрати смітники, які там навіть в лісі, намити пляж. Вже більше 1 тис. жителів Матвіївки віддали свої підписи за будівництво терміналу. Я запевняю, що не буде тих страшилок, які хтось навіщось розповідає людям. По Матвіївці розповсюджуються листівки, в яких йдеться про те, що термінал це „забруднення річки, сміття від зерновозів, ризик ракових захворювань“. Хтось веде нечесну конкурентну боротьбу», — розповідає Олексій Вадатурський, гендиректор компанії «Нібулон».

В компанії зазначають, що будівництво перевалочного комплексу в передмісті позбавить Миколаїв від великовантажних авто і розбитих доріг. Також на підприємстві буде створено 200−250 робочих місць.

Додамо, що очільник компанії звернувся до членів постійної комісії з питань землі та містобудування з проханням підтримати його наміри побудувати в мікрорайоні Матвіївка сучасний перевантажувальний термінал. Після обговорень депутати взяли до відома звернення Олексія Вадатурського і порекомендували йому дочекатися висновків від розробників генплану. Якщо на зазначеній ділянці не буде зеленої зони, то нададуть погодження на будівництво.

«Ми приймемо будь-яке рішення місцевої влади, і якщо нам відмовлять, то побудуємо термінал в іншому місті або навіть країні, а Миколаїв від цього тільки втратить», — стверджує Олексій Вадатурський.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: