НОВИНИ

Зерновий союз Казахстану оцінив тіньовий ринок зерна в 250 млн доларів

19.05.2020 15:02
1475070615-9627

Як відзначили в Зерновому союзі Казахстану, події останніх місяців виявили в країні ряд системних питань в організації торгівлі зерном, головними з яких є відсутність достовірної та оперативної інформації про наявність зерна і його якості. Про це повідомляє grainunion.kz, пише agronews.ua.

Також відсутній належний контроль за забезпеченням безпеки зерна і, обумовлене цим, щорічне збільшення обсягу тіньового ринку.

«Як заходи протидії тіньовому ринку і з метою впровадження цифровізації галузі, Зерновий союз розробляє концепцію системи загальнодержавної системи обліку зерна. Це революційна пропозиція, оскільки в даний час аналогів подібної системи, яка могла б враховувати по кожному власнику все зерно і його рух, практично не існує», – відзначили в ЗСК.

Також підкреслюється, що основна суть цієї ідеї – наскрізний безперервний облік зерна від виробника до споживача. Зокрема, передбачається відстеження в режимі он-лайн обсягів виробництва зернових культур, їх переробки, експорту, а також залишки. Також буде проводитися градація по культурам, видам використання (насіннєве, продовольче, фуражне), по власникам і їх географії.

«З метою предметного обговорення концепції даної системи Зерновий союз Казахстану просить Мінсільгосп РК організувати найближчим часом робочу зустріч за участю всіх зацікавлених сторін», – йдеться в листі ЗСК.

Нагадаємо, Казахстан зупинив імпорт українських твердих сирів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: