Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) у квітні запустила в роботу 4 борошномельних комплекси та нарощує обсяги виробництва борошна. Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.
“Починаючи з 1 квітня поточного року, корпорація запустила в роботу чотири борошномельних комплекси: Кролевецький КХП (Сумська область), Черняхівський елеватор (Житомирська область), Львівський КХП та Тернопільський КХП. Зараз підприємства працюють на повну планову потужність, на сьогодні переробили понад 10 тисяч тонн пшениці, з якої виготовлено понад 7 тисяч тонн борошна”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що вся вироблена на цих підприємствах борошно йде виключно на внутрішній ринок – на хлібокомбінати та заводи, для стабілізації цін на хлібобулочну продукцію.
“Серед клієнтів ДПЗКУ – найбільші хлібокомбінати та хлібозаводи Волинської, Івано-Франківської, Харківської, Сумської, Житомирської та Київської областей”, – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що в травні корпорація планує продовжити виробництво борошна на цих потужностях і запустити виробництво житнього борошна на одному з власних підприємств.
27 березня ДПЗКУ та ПАТ “Аграрний фонд” заявили про готовність направити на переробку та реалізацію 160 тисяч тонн пшениці, щоб стабілізувати ціни на борошно в умовах карантину в Україні. Цей обсяг дозволить виробити 128 тисяч тонн борошна для внутрішнього ринку.