ВАЖЛИВО

Земельний податок має залишатися в громадах – Лещенко

29.07.2021 13:02
photo

Реформа децентралізації для України є основним зерном усіх подальших перспектив розвитку. Про це заявив Міністр агрополітики Роман Лещенко під час свого виступу на форумі Україна.30 “Децентралізація”, пише agronews.ua.

“Ми бачимо своє лідерство у впровадженні належного оподаткування кожного гектара землі в інтересах місцевих бюджетів. Земельний податок у повній мірі має залишатися в громадах. Ми повинні зробити максимум, щоб вони отримали достатньо фінансових ресурсів для незалежності й розвитку”, – сказав Роман Лещенко.

Він зауважив, що громада має мати фінансовий ресурс не тільки через призму земельного податку, а й через призму інших податків. 

“Ми не можемо ставити перед громадами багато завдань, не даючи їм фінансових ресурсів для їхньої ж реалізації і незалежності. У частині земельного податку нині відпрацьовуємо відповідний законопроект, який дасть можливість громадам вже у 2022 році отримувати додаткові надходження до місцевого бюджету”, – додав Міністр.

Він також назвав 10 пунктів, які йому вдалося завдяки підтримці Президента України Володимира Зеленського впровадити в частині розвитку реформи децентралізації. Йдеться, зокрема, про відкриття ринку землі, проведення аудиту, позбавлення Держгеокадастру повноважень розпорядника землі, ухвалення основних законів, передачу громадам землі.

Нині команда Мінагрополітики активно проводить зустрічі з громадами. 

“Я та команда активно налагоджуємо живий діалог із регіонами. Ми постійно там буваємо, щоб розуміти, чим живуть громади. Плануємо підписати з усіма регіонами меморандуми про співпрацю – таких уже є вісім. Намагаємося давати громадам максимальну підтримку, адже майбутнє – за ними!”, – резюмував Роман Лещенко.

Нагадаємо, Мінагрополітики разом з ВАГ підписали меморандум з Сумською ОДА.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: