ВАЖЛИВО

Зеленський підписав законопроєкт про пестициди та агрохімікати

29.07.2021 14:35
pestitsidyi1-1024x684-25986

Президент України підписав законопроєкту №2289 про внесення змін до статті 4 Закону України “Про пестициди та агрохімікати”, яким дозволяється ввезення в Україну дослідних зразків новітніх засобів захисту рослин. Про це йдеться на сайті Ради, пише agronews.ua.

На його ухвалення та вступ у дію довгих 5 років чекала вся аграрна спільнота.

Основна мета законопроекту 2289: розблокувати ввезення зразків інноваційних засобів захисту рослин для наукових досліджень та державних випробувань із метою використання в сільському господарстві. 

Запропоновані законопроектом зміни до Закону України «Про пестициди та агрохімікати», мають на меті удосконалити окремі положення щодо регулювання завезення та застосування в Україні незареєстрованих пестицидів, використання залишків пестицидів і агрохімікатів, термін реєстрації яких закінчився, надання можливості застосування, зберігання, торгівлі, рекламування та перевезення залишків препаратів протягом двох років після завершення терміну їх реєстрації.

Зі вступом закону в дію:

– всі доброчесні виробники засобів захисту рослин зможуть надалі працювати над розвитком інновацій в галузі захисту рослин;

– аграрії нарешті отримають доступ до новітніх препаратів та матимуть можливість захистити і примножити врожай, а також зменшити витрати;

– наука отримає додаткові інвестиції в розвиток агрохімічної науки;

– держава матиме додаткові фінансові надходження за рахунок збільшення врожайності;

– покращиться екологічна ситуація, оскільки такі препарати є більш безпечними для навколишнього середовища та, відповідно, для бджіл.

 Закон вступить в дію наступного дня з моменту його опублікування.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: