НОВИНИ

Президент України озвучив своє бачення етапів земельної реформи

11.03.2020 15:02
o_1dpkl66oaprj4r3nus11ef1th18s

Після відкриття ринку землі необхідно ухвалити закон про референдум і впорядкувати земельні кадастри, вважає президент України Володимир Зеленський, пише АПК-Інформ.

Президент України під час розмови із журналістом видання Bloomberg заявив, що голосування Верховною Радою за законопроект про ринок землі у другому читанні є лише першим етапом земельної реформи, адже надалі необхідно ухвалити закон про референдум і впорядкувати земельні кадастри.

«Земельна реформа – це реформа і президента, і уряду – ми всі несемо відповідальність. Найскладніша реформа, тому що впродовж майже 30 років ніхто не міг навіть почати обговорення законопроекту про ринок земель сільськогосподарського призначення у комітетах. Ми закінчимо цю реформу», – сказав В. Зеленський.

Він також додав, що вважає доцільним відновлення Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Адже коли така складна річ, як земельна реформа, – потрібні окремі люди в Україні, окрема інституція. Це має говорити й робити профільний міністр», – додав президент України.

Водночас президент переконаний, що, попри опір опозиції та блокування «спамом» правок, закон про ринок земель сільськогосподарського призначення буде ухвалений Верховною Радою.

Це справді найскладніший законопроект. У нас там тисячі правок. Ми можемо лише вимагати й працювати», – наголосив Володимир Зеленський.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: