НОВИНИ

«Зелене світло» для закладання високої врожайності соняшника

06.04.2020 09:02
cd2f138a-438e-4910-8895-13ea68ce731c

Забур’яненість посівів є суттєвою перешкодою до отримання високих врожаїв соняшника. І кожен, хто принаймні раз вирощував цю культуру, знає про її чутливість до сегетальної рослинності, особливо на ранніх етапах росту та розвитку. За науковими даними, забур’яненість посівів у цей період може спричинити зниження врожайності на рівні 30-70 %, а в деяких випадках і взагалі коштувати аграрієві всього врожаю. Повідомляє пресслужба компанії «UKRAVIT».

«Навесні молоді рослини соняшника сильно потерпають від багатьох дводольних і злакових видів бур’янів, зокрема таких, як амброзія полинолиста, лобода, нетреба звичайна та інших злісних видів, – відзначає керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець. – Гербокритичним періодом у соняшника є фаза від сходів до появи 4-5 пар справжніх листків культури, оскільки, в середньому, до цієї фази рослини не є конкурентоспроможними по відношенню до бур’янів і не можуть чинити фітоценотичний тиск на них. Тому дуже важливо, щоб поле було чистим від бур’янів, і культура безконкурентно могла використовувати необхідні їй ресурси – вологу, світло, елементи живлення».

Щоб забезпечити вашому соняшнику оптимальні умови для росту й розвитку, Олександр рекомендує обов’язково застосовувати ґрунтові гербіциди. І в цьому контексті необхідно звернути увагу на високоефективний гербіцид Стелс (флурохлорідон, 250 г/л). Він є оптимальним рішенням для посівів соняшника, оскільки його діюча речовина надходить до коріння бур’янів та рухається акропетально до тканин листя, і бур’яни або знищуються ще до появи на поверхні ґрунту, або ж проростають слабкими та знебарвленими і швидко гинуть.

Препарат ефективно контролює широкий спектр однорічних дводольних та деяких злакових видів бур’янів і є незамінним проти амброзії полинолистої – одного із найбільш шкодочинних бур’янів у посівах соняшника. За рахунок своїх фізико-хімічних властивостей він забезпечує надзвичайно тривалий період захисної дії – до 3-4 місяців, залежно від погодних умов. Тож ви можете впевнені, що рослини соняшника отримають оптимальні умови для росту й розвитку і «зелене світло» для закладання високого рівня майбутньої врожайності.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: