ВАЖЛИВО

Введення мита на дизпаливо може спричинити продуктову кризу

29.05.2020 10:02
diz-toplivo

Здорожчання пального через запровадження мита на дизпаливо ускладнить роботу аграріїв та може спричинити продуктові кризи в країні. Про це заявив голова Союзу українського селянства Іван Томич. Про це повідомляє glavcom, пише agronews.ua.

«Якщо ситуація зміниться в сторону зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, то це серйозно економічно ускладнить діяльність всіх форм господарювання, особливо знову середніх і дрібних. Тому що збирання врожаю і осінньо-польові роботи забирають дві третини паливно-мастильних матеріалів від річної потреби. А якраз в цей період, якщо відбудеться зростання ціни, це серйозно вдарить слабку економіку господарств», – сказав Томич.

За його словами, нині продовольча безпека країни тримається на стабільній роботі агропромислового комплексу, особливо середніх та дрібних підприємств. І погіршення економіки таких господарств через зростання вартості паливна може спричинити продуктові кризи.

«Здорожчання палива буде призводити до не просто ускладнення економіки господарств, а до продовольчої нестабільності, особливо по окремих продуктах. І осінь цього року вже може показати окремі продуктові кризи», – вважає Томич.

За повідомленням ЗМІ, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономіки 22 травня відклала прийняття рішення щодо акцизів і квот на скраплений газ і дизельне паливо.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: