НОВИНИ

Завод “Славолія” частково розрахувався з боргами по зарплаті

02.03.2019 13:14

Працівники заводу “Славолія” (зараз – ТОВ “СФС-Трейд”), який розташований в Слов’янську (Донецька обл.) отримали 48% заборгованості по заробітній платі за грудень. Про це повідомив директор ТОВ “СФС-Трейд” Костянтин Сокол, пишуть “Донецькі новини”.

Він нагадав, що загальна заборгованість становить 3,3 млн грн, за грудень – 1 млн 208 тис. грн.

“Після останньої зустрічі майже 468 тис. грн було виплачено заробітної плати за грудень. 48% того, що ми були повинні за грудень – ми заплатили. Тільки надійшли гроші – відразу відправили. Тобто, все, що виторгували за некондиційне масло харківської компанії – все виплатили”, – пояснив Сокол.

Планується, що далі гроші для оплати боргу будуть заробляти, здаючи в оренду 30 цистерн. “Є домовленість з цистерн, укладено договір. 700 тис. грн в місяць буде йти за їх оренду, і всі гроші будуть йти на погашення”, – уточнив керівник підприємства.

Однак цистерни знаходяться в заставі в банку, і зараз ведуться переговори з фінустановою.

Щодо купівлі заводу новим власником – поки рішення немає.

“СФС-Трейд” займається переробкою насіння олійних культур, виробництвом олії соняшникової, шроту соняшникового. Але з грудня 2018 року завод не працює через те, що немає сировини.

За словами директора ТОВ “СФС-Трейд” Костянтина Сокола, колишній власник підприємства знаходиться в спірних питаннях з банками, з ініціативи яких блокована робота заводу.

Постачальники і замовники відмовляються працювати зі “спірним” підприємством. У підсумку – завод простоює, зарплату платити нічим. Були звільнені 285 осіб, в штаті залишилося всього близько 60 осіб.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: