НОВИНИ

Завдяки Одесі українці тепер їстимуть свіжу солодку кукурудзу навіть взимку

11.03.2019 14:43

Компанія «Садкорн» у 2018 році запропонувала споживачам Одеси абсолютно новий продукт — вакуумовані качани кукурудзи, а вже цього року така кукурудза буде продаватися по всій Україні. Тепер, щоб поласувати солодкою царицею полів, не потрібно чекати літа: продукт від «Садкорн» готовий до вживання в будь-який час року, пише agroportal.ua.

Фермер Степан Садовник розповідає, що надихнувся смаком продукту, переваги якого зміг оцінити ще в ті роки, коли на овочевих прилавках продавалася кукурудза далеко не солодких сортів, хоч і часто під вивіскою «голландка», а насправді вона більше асоціювалася з кормом для худоби.

«Я просто повірив у цей продукт. Важливо й те, що при його вирощуванні використовується мінімум хімії, кукурудза обробляється по листу тоді, коли препарати вже не можуть проникнути безпосередньо в початок. Ми продаємо кукурудзу під своєю торговою маркою — «Пан Садівник», гарантуючи якість і безпеку, наш товар без побоювання беруть і ресторани, і супермаркети», — розповідає Степан Садовник.

За його словами, «Садкорн» вирощує кукурудзу на площі близько 100 га. Щоб наситити ринок протягом усього сезону, «Садкорн» робить до 30 посівів і також поступово збирає урожай.

«Ми продовжуємо здійснювати піддослідні посіви всіх гібридів основних компаній, які торгують посадковим матеріалом, щоб вибрати найоптимальніший сорт. З 30-40 сортів вибрав тільки 2-3, які здатні дати однорідну продукцію високої якості: початок має приємний вигляд, вишуканий смак, консистенція зерна така, що воно легко відстає від стрижня і не прилипає до зубів. Крім того, кукурудза відібраних сортів дозріває одночасно, а її початки перебувають на одній висоті в рослині», — розповідає Степан Садовник.

За його словами, близько 50% виробленої кукурудзи «Садкорн» має намір поставляти на свіжий ринок, іншу половину врожаю — вакуумувати та пропонувати на зовнішньому ринку. Продукцію торгової марки «Пан Садівник» планує поставляти не тільки на ринок України, а й до країн Прибалтики, Білорусі, Ізраїлю, Польщі.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: