НОВИНИ

Затверджено порядок продажу електроенергії виключно на електронних аукціонах

26.09.2021 11:18
93

Міністерство енергетики України затвердило порядок обов’язкового продажу електроенергії виробниками виключно на електронних аукціонах. Постанову «Про внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами» на своєму засіданні Кабінет Міністрів. Про це передає kosatka.media, пише agronews.ua.

Тепер виробники електричної енергії, незалежно від форми власності (крім виробників, яким встановлено «зелений» тариф та виробників електричної енергії, які за результатами аукціону отримали право на підтримку), здійснюють продаж електричної енергії за двосторонніми договорами виключно на електронних аукціонах.

Таким чином створюються рівні умови для торгівлі електричною енергією на ринку двосторонніх договорів для всіх категорій виробників електричної енергії.

“Нові правила стимулюватимуть і виробників, і споживачів зосередитися на довгострокових контрактах, – зазначив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко. – Споживачі отримуватимуть електроенергію за стабільною ціною протягом тривалого періоду, а виробники матимуть можливість фінансово збалансувати підприємства та реалізувати довгострокові плани розвитку компаній».



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: