НОВИНИ

Затримано українського високопосадовця, який виявився агентом спецслужб рф

12.04.2022 08:02
1KayDanKu

Контррозвідка СБУ затримала агента російських спецслужб, який зміг зробити в Україні успішну кар’єру. Він працював в Адміністрації колишнього президента та інших держструктурах. Про це повідомляє СБУ, пише agronews.ua.

За інформацією Служби безпеки, він вже зізнався, що з 2014 року працював на розвідку Росії. Його завербували після того, як він утік з Донеччини до Білгорода.

У російських спецслужбах йому дали псевдонім “Регін” і поставили завдання – здобути секретну інформацію державного рівня. Кремлівські найманці допомагали йому робити кар’єру в українській владі. Зокрема, агент працював у суді, згодом в одному з департаментів Адміністрації Президента Порошенка, а після того – служив у війську,

Він також збирав компромати про різних посадовців. А з початком широкомасштабного вторгнення в Україну – інформацію про силовиків, зброю та військову техніку, – зазначили в СБУ.

Під час проведення спецоперації співробітники Харківського управління СБУ перехопили канал зв’язку агента, встановили його місцеперебування та заарештували на Донеччині. Зраднику загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також: Стало відомо, кого шукають роботодавці під час війни.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: