НОВИНИ

Затримано службовців КП за розтрату бюджетних коштів

30.07.2021 07:33
62443

Гроші були виділені для очистки озер у столиці. Натомість роботи не були виконані. Окрім того, з цих водних об’єктів фігуранти незаконно видобували пісок. Про це повідомляє Управління комунікації
Національної поліції України, agronews.ua.

Слідчі  управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу працівників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили службових осіб комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради, які у змові з керівниками суб’єктів господарювання розтратили бюджетні кошти – понад 30 мільйонів гривень. 

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що гроші були виділенні для розчистки та благоустрою водних об’єктів міста Києва. Для проведення робіт на озері в Голосіївському районі столиці службовці комунального підприємства заключили договір із комерційним підприємством. Проте роботи з розчистки водойм не проводилися. Натомість фігуранти, за попередньою змовою, на цьому озері незаконно здійснювали видобуток піску.  

Виділені з бюджету міста Києва кошти службовці вивели в тіньовий неконтрольований державою сектор і привласнили. 
28 липня на території м. Києва та Київської області правоохоронці провели 12 санкціонованих обшуків. У результаті було вилучено електронні носії інформації та документацію, яка підтверджує протиправну діяльність  фігурантів. 
Досудове розслідування проводиться за ч. 3, 4 і 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 і 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального  кодексу України.  

Зловмисникам  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: