НОВИНИ

Затримано підприємця, який завдав збитків державі на 1 млн грн

03.08.2021 09:32
foto-zradnik-1

Оперативники підрозділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернівецькій області спільно зі слідчими відділення поліції № 4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції довели неодноразове порушення чинного законодавства місцевим підприємцем. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише agronews.ua.

Правоохоронці з’ясували, що внаслідок протиправного видобування корисних копалин порушник завдав державі збитків на суму понад мільйон гривень. За такі дії йому загрожує до 5 років позбавлення волі. 

Не маючи жодних дозвільних документів на видобування корисних копалин, 54-річний підприємець видобував піщано-гравійну суміш у руслі річки Прут на території села Горбова Чернівецького району.

Під час досудового розслідування слідчі поліції призначили низку експертиз, які підтвердили незаконність дій чоловіка та його причетність до скоєння кримінального правопорушення.

Поліцейські скерували до суду для розгляду обвинувальний акт, відповідно до якого порушник обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Співробітники поліції Чернівецької області продовжують здійснювати комплексні оперативно-профілактичні заходи для попередження, виявлення та припинення порушень у сфері надрокористування. 

Нагадаємо, що у РФ дозволено полювання на тварин з Червоної книги.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: