НОВИНИ

Затримано керівника-хабарника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ»

15.09.2021 11:06
20062021-6

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишнього в.о. керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» в одержанні неправомірної вигоди у 250 тис. дол. США. Про це повідомляє НАБУ, пише agronews.ua.

13 вересня 2021 року експосадовцю та його спільнику відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акта. Дії обох осіб кваліфіковано за ч.4 ст.368 КК України. Дії посередника також кваліфіковано за – ч. 5 ст. 27 КК України.

Як встановило слідство, чинний на момент вчинення злочину в.о. керівника державного підприємства одержав кошти за погодження плану санації збанкрутілої приватної компанії, у комітеті кредиторів якої ДП мало більшість голосів. Однак залучення інвестора для збанкрутілої приватної компанії потребувало погодження комітету кредиторів. Тож, коли очільник ДП відчув серйозність намірів одного з інвесторів, зажадав від нього плату за «лояльність», оцінивши її у 250 тис. дол. США.

Керівник ДП діяв за посередництва представника іншого кредитора приватної компанії, який отримав неправомірну вигоду для подальшої передачі посадовцю ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ».

Нагадаємо, що Стало відомо, як зміняться ціни на алкоголь в Україні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: