НОВИНИ

Затримано голову ОТГ за незаконне виділення землі вартістю майже 1 млн грн

11.11.2021 12:04
Foto-zradnik-1

За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру голові ОТГ, депутату сільської ради та землевпоряднику за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило збитки у майже 1 млн грн (ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України). Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

За даними слідства, діючи за попередньою змовою та зловживаючи службовим становищем, підозрювані за підробленими документами передали у власність громадянам шість земельних ділянок загальною площею 12 га без проведення засідань сесій сільської ради.

У подальшому, після набуття цими громадянами права власності на земельні ділянки вони були передані у користування (оренду) юридичній особі, керівником якої є чоловік голови ОТГ.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Олександрійського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Нюанси податкової амністії: як декларувати земельні ділянки.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: