НОВИНИ

Затримано чиновників, які незаконно продали землю на 1,2 млрд грн

16.07.2021 09:30
Muzhchynu-rasskazavshego-ob-yzbyenyy-polytsejskymy-otpravyly-pod-domashnyj-arest

СБУ викрила корупційну схему в Головному управлінні Держгеокадастру у Київській області. Керівництво установи незаконно передало підконтрольним фірмам понад 323 га землі у столичному регіоні. Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише agronews.ua.

Оборудка завдала державі збитків у розмірі 1,2 млрд грн.

За матеріалами СБУ, колишньому керівнику обласного управління Держгеокадастру повідомлено про підозру у вчинені злочину.

Встановлено, що чиновник налагодив протиправний механізм передачі комерційним компаніям земель сільськогосподарського призначення.

За даними слідства, учасники схеми безпідставно вивели з власності державного агрокомбінату 169 земельних ділянок у передмісті Києва. Потім ділки переоформили їх на підставних осіб для подальшої перереєстрації на представників афілійованих бізнес структур.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно із слідчими Державного бюро розслідувань та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що СБУ запобігла нелегальному ввезенню в Україну контрабандних цигарок на 10 млн грн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: