НОВИНИ

Заступника голови КМДА підозрюють у службовій недбалості зі збитками майже 48 млн грн

26.01.2022 18:01
3470381-fd1345684b56966efc034bec93fda6f1

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру одному із заступників голови КМДА за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

За даними слідства, на підставі рішення Київської міської ради було надано в постійне користування Апарату Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) земельну ділянку на вул Щусєва для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури.

Водночас, у 2019 році на підставі акту обстеження посадовими особами КМДА підготовлено проект розпорядження щодо припинення апарату РНБО України права постійного користування ділянкою «у зв’язку з тим, що земельна ділянка за цільовим призначенням не використовується». Будь-які пояснення або документи від представників Апарату РНБО України при цьому не отримувались.

Під час погодження проекту розпорядження юридичне управління апарату КМДА встановило його невідповідність законам України. Попри це, один із заступників голови КМДА незаконно його підписав. Такими діями державному органу завдано майже 48 млн грн шкоди, що підтверджується висновками проведеної судової оціночно-земельної експертизи.

Крім того, протиправність зазначеного розпорядження, підписаного підозрюваним, встановлено судовими рішеннями адміністративних судів першої та апеляційної інстанцій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Чому глибоке рихлення краще за оранку для українських аграріїв.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: