НОВИНИ

Зареєстровано законопроєкт щодо створення слідчої комісії для оцінки стану Укрзалізниці

10.05.2020 10:04
106790-1_large

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо створення слідчої комісії для оцінки стану Укрзалізниці. Про це повідомляє railinsider, пише  agronews.ua.

Група з 13-ти народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №3432, який пропонує створити тимчасову слідчу комісію для перевірки й оцінки стану Укрзалізниці.

Крім оцінки стану, народним обранцям пропонується розпочати розслідування можливих порушень законодавства менеджментом підприємства, адже автори законопроєкту не довіряють фінансовим звітам Перевізника.

Ініціатором проєкту виступила народний депутат Юлія Гришина (партія “Слуга народу”), яку також пропонується обрати головою комісії. Її заступником має стати нардеп Костянтин Бондарєв (ВО “Батьківщина”).

До складу слідчої комісії пропонується включити вісім народних депутатів від партії “Слуга народу”: Олега Арсенюка, Володимира Іванова, Сергія Колебошина, Валерія Колюха, Олексія Кузнєцова, Ігоря Мудрія, Євгенія Пивоварова і Павла Якименка, а також Федора Христиненка (“Опозиційна платформа – За життя”), Ігоря Колихаєва (“За майбутнє”) та Олександра Сухова з депутатської групи “Довіра”.

У тексті пояснювальної записки до документа йдеться, що з початку 2017 року дотепер в УЗ відбувається різке погіршення виробничої дисципліни. А у 2018-му і 2019 роках було ухвалено низку регламентних документів, за якими УЗ “було практично виведено під управління іноземців, а держава фактично втратила можливість безпосереднього управління”.

При цьому наголошується, що, за інформацією ЗМІ, реформа Укрзалізниці не відбувається, економічні показники погіршуються, ситуація з подоланням корупції не поліпшується.

Основними завданнями слідчої комісії пропонується визначити:

-перевірку й оцінку стану АТ “Укрзалізниця”;

-перевірку фактів щодо можливої бездіяльності й порушень законодавства органами управління УЗ;

-розробку пропозиції Верховній Раді, Кабінету Міністрів на підставі результатів розслідування;

-ініціювання питання про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

Термін дії слідчої комісії пропонується визначити на 12 місяців з дня ухвалення постанови.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: